Leid het verkeer de goede kant op met beschermelementen van beton

Misschien bezit je of werk je op een terrein waar automobilisten altijd de verkeerde kant op rijden ondanks de lijnen op de weg? Of ben je een parkeerplaats aan het aanleggen en wil je de bestuurders de juiste richting wijzen? Dan zijn beschermelementen van beton allicht iets wat je kan overwegen. Dit zijn meestal ronde blokken of banden die je duidelijk voelt als je er tegenaan rijdt, maar die geen schade aanrichten. Ze fungeren dus als waarschuwing voor de bestuurder dat hij te ver is gegaan en zien er nog mooi uit ook. Er zijn verschillende soorten beschermelementen, bijvoorbeeld betonbanden, sierbollen en schrikblokken.

Betonbanden

Betonbanden zijn lange stroken afgerond beton die je in de straat of het terrein kan verwerken en die gebruikt worden om de bestuurder de juiste kant op te sturen. Je ziet ze vaak op parkeerplaatsen om aan te duiden waar het publiek wel en niet mag staan. Ze zijn zeer sterk en degelijk omdat ze dagelijks de impact van meerdere voertuigen moeten weerstaan.

Sierbol

De naam zegt het al, dit zijn halve bollen die zowel als decoratie alsmede als verkeersregelaar kunnen werken. Ze worden vaak in combinatie met betonbanden gebruikt en hebben dezelfde functie. Ook een sierbol zal het voertuig niet beschadigen, maar geeft de bestuurder wel een waarschuwing over waar ze zich bevinden. Met betonbanden en halve sierbollen haal je verkeersregelaars in huis die het klokje rond voor je werken.

Schrikblokken

Deze blokken geven de bestuurder een nog duidelijke waarschuwing omdat ze spits aflopen. Vandaar de naam schrikblok. Bovendien zijn ze vaak fel gekleurd of in een contrasterende kleur om beter op te vallen.