Een mat voor elke gelegenheid

Schoonloopmatten, droogloopmatten, binnenmatten, voor elke gelegenheid is er een mat te bedenken. En deze zijn zo gemaakt dat ze het vuil of water makkelijk van je schoenen verwijderen en je zo je vloeren schoon en veilig kunt houden. Vooral openbare gebouwen en bedrijven kunnen baat hebben van een goede mat, omdat er veel mensen in en uit lopen en je niet altijd met een dweil en een emmertje klaar kunt staan. Maar welke mat is geschikt voor jouw gebouw?

Schoonloopmatten

Schoonloopmatten zijn speciaal ontworpen om zand en stof vast te houden. Dit trekt diep de vezels in en kun je later zelf verwijderen door de mat te stofzuigen of eens in het half jaar te laten wassen. Zo kun je ervoor zorgen dat je hal schoon blijft en je een nette en professionele eerste indruk achterlaat.

Droogloopmatten

Droogloopmatten zijn speciaal bedoeld om water van je schoenen te verwijderen bij binnenkomst. Omdat ze gemaakt zijn van een geïmpregneerd katoen, hoef je hier je voeten zelfs niet voor te vegen. Deze moeten afhankelijk van het gebruik af en toe worden gereinigd en opnieuw worden behandeld.

Buitenmatten

Wil je het water en vuil al van de schoenen af hebben voordat iemand de hal binnenkomt? Dan zijn buitenmatten een goed idee. Deze kun je het beste onder een afdakje leggen, zodat ze in het geval van regel niet verzadigd raken. Het regenwater kan echter wel worden weggevoerd en de dikke nylon borstels halen de viezigheid makkelijk van de schoenen.

Matten huren

Wil je graag een mat in jouw winkel, restaurant of ander bedrijf, dan kun je contact opnemen met de mattenspecialist en een mat huren. Een combinatie van buivoorbeeld een buitenmat en een droogloopmat is ideaal. Deze mensen komen dan ook langs om je mat wanneer nodig te onderhouden en te reinigen. Zo heb je verder geen omkijken naar je matten, maar wel een schone en veilige vloer bij binnenkomst.