Een broodjesvloer leggen, hoe doe je dat?

Je hebt een goed geïsoleerde vloer nodig op een moeilijk te bereiken plek. De vloer ligt op een kruipruimte en het is op de begane grond. Dan kan een broodjesvloer een oplossing zijn. Deze vloeren worden ook wel combinatie-, balken-, of staltonvloer genoemd en bestaan uit kleine onderdelen die makkelijk te vervoeren en te leggen zijn. De broodjesvloer bouwmaterialen Renkum kan je gemakkelijk online bestellen en heb je binnen 5 werkdagen in huis.

Een systeemvloer

De broodjesvloer is een betonnen systeemvloer, en de naam zegt het al, deze wordt via een systeem gelegd. De voordelen van deze vloeren zijn dat ze makkelijk te leggen zijn, uit kleine lichte onderdelen bestaan dus er is makkelijk mee te werken, ze isoleren goed en ze zijn zeer laag in het onderhoud. De naam ‘broodjes’ komt van de kleine vulblokken die tussen een aantal betonnen liggers wordt geplaatst.

Het leggen van een broodjesvloer

Een broodjesvloer is zeer gemakkelijk te leggen, het is als het ware een bouwpakket. Eerst plaats je de betonnen liggers, deze zien er uit als een omgekeerde T. Tussen die liggers leg je de vulblokken, de ‘broodjes’ voor een optimale isolatie. Daar komt de druklaag bovenop en alles wordt afgesloten door het storten van een laag beton.

Berekening

Maar hoeveel vloer heb je nodig? De bestelling van een broodjesvloer gaat per ligger, dus je moet berekenen hoeveel liggers je nodig hebt voor jouw oppervlak. Neem de breedte van de vloer die je wilt leggen en deel dit door de breedte van de vulelementen. De uitkomst rond je af naar boven en daar tel je 1 bij op. Het antwoord dat je rijgt is het aantal liggers dat je moet bestellen.