Alles wat je moet weten over een combinatievloer

Een combinatievloer is een betonnen systeemvloer. Dit zijn vloeren die volgens een bepaald systeem worden gelegd. Andere namen zijn ook wel broodjes-, balken-, of staltonvloer en ze worden gekenmerkt door een goed isolatiesysteem. Voor moeilijk bereikbare ruimten is deze vloer perfect, want hij bestaat uit kleine onderdelen die in elkaar gelegd worden als een bouwpakket. Dit maakt de vloer ook zeer eenvoudig vervoerbaar.

Voordelen van systeemvloeren

De voordelen van systeemvloeren zijn dat ze ook voor de doe-het-zelver makkelijk te leggen zijn. Je krijgt uiteindelijk een vloer met goede isolatie die geen onderhoud nodig heeft. Je kan ze makkelijk online bestellen en je kan zelfs de meest moeilijk te bereiken ruimtes hiermee bekleden.

Een combinatievloer leggen

Een combinatievloer leg je als een puzzel, alle stukjes passen in elkaar. De betonnen liggers hebben de vorm van een omgekeerde T en die leg je als eerste op de ondergrond. Daartussen plaats je de vulblokken. Deze zijn meestal gemaakt van beton, klei of polystyreen en die verzorgen de isolatie. Hier plaats je dan weer een druklaag op.
Dit alles wordt bedekt met een staalmat waarover beton gestort wordt. Zo zit alles goed ingepakt en stevig bij elkaar.

Hoeveel combinatievloer heb je nodig voor jouw oppervlak?

Een combinatievloer bestel je per ligger en de berekening is simpel. Neem de breedte van de combinatievloer die je wilt leggen en deel dit door de breedte van de vulelementen. De uitkomst die je krijgt rond je af naar boven. Hier tel je 1 bij op en de uitkomst is het aantal liggers dat je nodig hebt. Dus als de breedte van je vloer 1,8 meter is en de breedte van de vulelementen 0,6, dan doe je 1,8 : 0,5 = 3,6. Afgerond naar boven is dit 4 + 1 is 5.